Napój izotoniczny węglowodanowy Sponser Isotonic Mrożona Herbata 1000g
Opis
SPONSER Isotonic - napój izotoniczny zawierający szerokie spektrum węglowodanów na bazie glukozy, sacharozy, fruktozy, maltodekstryny, izomaltulozy i trehalozy oraz niezbędne minerały. Udział węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym wspiera sportowców podczas długotrwałej aktywności.
Roztwory węglowodanowo- elektrolitowe pomagają utrzymać wytrzymałość podczas długotrwałych ćwiczeń wytrzymałościowych oraz zwiększają wchłanianie wody podczas ćwiczeń fizycznych.
Sposób użycia: rozpuścić 3 miarki (60 g) w 750 ml wody. Spożywać 0,5 -1l na każdą godzinę wysiłku fizycznego.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 1000 g wystarcza do przygotowania 12,8 litra napoju.
Masa netto: 1000g.
Smak: mrożona herbata.
- Wartość odżywcza, 100 g, 52 g (750 ml)
- Wartość energetyczna, 1560kJ / 360 kcal, 937 kJ / 220kcal
- Tłuszcz, 0 g, 0 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g, 0 g
- Węglowodany, 85 g, 44 g
- w tym: cukry, 70 g, 36 g
- Białko, 0 g, 0 g
- Sól, 1,8 g, 0,94 g
- Składniki mineralne, ,
- Sód, 720 mg, 375 mg
- Wapń, 160 mg (20%*), 83 mg (10%*)
- Magnez, 110 mg (29%*), 57 mg (15%*)
- Potas, 220 mg (11%*), 114 mg (6%*)
- Chlorki, 545 mg (68%*), 283 mg (40%*)
* - RWS referencyjna wartość spożycia.
Składniki: maltodekstryna, sacharoza, fruktoza, glukoza, izomaltuloza*9,5%, trehaloza** 9,5%, guma akacjowa, kwas (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, kwas Składniki: glukoza, sacharoza, fruktoza, maltodekstryna, izomaltuloza*6,5%, trehaloza** 6,5%, guma akacjowa, ekstrakt czarnej herbaty 2%, kwasy (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), chlorek sodu, cytrynian magnezu, cytrynian sodu, cytrynian potasu, mleczan wapnia, aromat, barwnik: karmel.
* Izomaltuloza to źródło glukozy i fruktozy.
** Trehaloza to źródło glukozy.